spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Startsida arrow Import av bil
Hur går det till?

Du väljer ut en bil på någon hemsida i USA, tex Ebay. Vi tar över och kontaktar säljaren för mer information ang skick, utrustning, pris och alla andra uppgifter som är av intresse. När alla frågor är besvarade skickar du pengar över till säljaren (efter kontroll etc). Om du känner dig osäker på detta, kan du sätta in pengarna till oss och vi förmedlar dem till säljaren.

Nu  tar vårt kontaktnät i USA över. Vi kontaktar säljaren och bestämmer tid för upphämtning. Lastbilen som hämtar din bil kommer från vår speditör och är kvalitetssäkrad av oss, vilket innebär en säker transport med pålitliga chaufförer.

Bilen körs till vårt lager i Florida där vi packar in den i en container som förseglas. Därefter åker containern in till hamnen i Miami och vi får börja vår väntan.

Efter ungefär fyra veckor kommer en avisering till oss om att en container är på väg. Vi tar då kontakt med vår tulldeklarant i Göteborg eller Helsingborg. Efter klartecken från tullen, skickas containern till Malmö Hamn där nästa instans tar över. Vi beställer hämtning med lastbil som tar containern till våra lokaler och där lastar vi av bilen.

När bilen är i Sverige och tullad, skickar vi in papper till vägverket för ursprungskontroll, detta ska ta ca 3 dagar. Under tiden påbörjar vi ombyggnad inför besiktning (USA-bilar har andra ljuskällor än europabilar, tex blinkar den rött med bromsljuset) . Du väljer själv hur omfattande ombyggnad du vill ha, vi rekommenderar att bygga om med e-märkta lampor där möjlighet finns.

Därefter besiktigas bilen, du väntar på skyltar(Ca 2-3 dagar) och därefter är det bara att köra.

 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB