spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Startsida arrow Kostnad för import
Vad kostar det?

Om du väljer att låta oss ta hem en bil till dig genom arvode, kommer du att få redovisat alla kostnader genom hela processen. Ett typiskt upplägg kan se ut som nedan:

Bilens pris

Frakt från bilförsäljaren till vårt lager. Varierar beroende på var i USA du hittar din bil, kan vara 2-400  Usd inom Florida upp till 1500 Usd om bilen befinner sig långt bort. Innan köp kontrollerar vi givetvis den aktuella fraktkostnaden.

Lastning av container. För att säkerställa kvaliteten har vi egen personal som lastar och låser containern med säkerhetslås som inte kan öppnas utan att det syns, vilket gör att ingen annan än vår personal har tillgång till containern från att den lämnar vårt lager i USA till den anländer till oss i Malmö.

Containerfrakt. I detta pris ingår alla kostnader för speditören i USA samt title(amerikanskt regbevis)-kostnader.

Tull och moms. När bilen kommer till Sverige betalas tull och moms. Denna betalas även på alla frakter för att få bilen till sverige samt eventuella fraktförsäkringar.

Utlämningskostnader. Hamnen i Sverige ska ha avgifter för att lämna ut containern

Utkörning av container. Fraktföretaget som kör ut containern skall också ha betalt.

Omkoppling av lampor. Mekanikern som bygger om har stor erfarenhet av omkopplingar. Redan vid köpet gör vi en kalkyl med ”rätt” siffror för tiden som åtgår för omkoppling av just ditt fordon.

Bullerintyg. För att kunna besikta bilen krävs ett intyg att bilen håller sig inom rätt gränser för ljudnivå. SFRO testar i Malmö och det kostar ca 2000:-

Ursprungskontroll. Utförs av Vägverket. Kostar 500:- och tar ca 3 dagar + postgång.

Besiktning. Kostar 1070 om bilen är nyare än 34 månader, 1370 om äldre. (Efter 34 månader krävs en vanlig besiktning förutom registreringsbesiktningen)

Skrotningsavgiften som fanns tidigare är ”skrotad”, däremot kommer det en förhöjd avgift på den första skatteinbetalningen. Kontakta skatteverket för att få reda på exakt vad det innebär för just din bil.

 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB